Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

Skulpturstien

SamtaleDen Nordvestfynske Skulptursti

Velkommen til Den Nordvestfynske Skulptursti. Skulpturstien ligger i Asperup langs Kærbyvej. Den starter på hjørnet ved Byvejen/Kærbyvej og er omkring 300 m lang. Stien er tilgængelig for alle, og færdsel på stien er på eget ansvar.

Hvis du har planer om at køre til Asperup, kan du parkere bilen ved Asperup Kirke, ved sportspladsen eller på parkeringspladsen ved Stationsstien (se kortet). Klik på kortet for at få det større!

P-pladser 2

 

dreng med hund

Udvidelse af skulpturstien?

Mange beboere, turister m.m. på Båring Banke, med opbakning fra kommunen, ønsker og drømmer om, at udvide skulpturstien vest og øst på. Tænk: skulpturer m.m. langs hele den tidligere nordvestfyenske jernbanestrækning!

Dette ville gøre området endnu mere attraktivt for beboerne og besøgende. Inspirere folk til at interessere sig for kunst og bidrage til det gode liv på Båring Banke. Et stort aktiv for alle!

I 2018 blev det muligt, med hjælp at frivillige, billedkunstneren Birgitte Thorlacius, Bjarne Nikolaisen A/S og støttet af kommunen, at lave Danmarks første ‘skultptur-petanquebane’ på området. Skulle du have lyst til at spille petanque når du besøger skulpturstien, så ligger der til fri afbenyttelse: petanquekugler, håndsprit, spilleregler og naturligvis Erik Andersens’ petanque-sang, i landsbyens mindste klubhus (se billeder hernede).

Vil du støtte projektet eller høre nærmere, kan du kontakte medlemmerne fra arbejdsgruppen for kulturel udvikling i Asperup og Roerslev Sogne via sekretæren fra arbejdsgruppen Christine Beelaerts: c.beelaerts@live.dk eller via Baaring Banke Lokaludvalg: lokaludvalg@baaringbanke.dk

Du ønskes en god tur på Den Nordvestfynske Skulptursti!

!Se Plancher som står ved Skulpturstien!
Planche 1
Planche 2
Planche 3

foto: Tom Nielsen