Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

Udviklingsprojekter 2012 – et resumé – Skulptursti

Båring Banke i udvikling 2

Mange mennesker, stort engagement og viljen til, at der skulle ske noget, resulterede på sidste udviklingsmøder i 2012/2013, at en række lokale projekter blev sat i søen. Nogle blev gennemført, andre er døde eller parkerede og igen nogle lever i bedste velgående. 

Her følger en status for det tredje af de 9 gamle projekter:

Om Skulptursti

Skulptursti på vej på det grønne areal langs Kærbyvej. Et inspirerende sted at lege, gå en tur eller opholde sig for en stund. Gruppen arbejder stadig, er aktiv og har masser af plads til nye medemmer.

Gruppen har meddelt følgende status:

Skulptursti

På borgermødet i Båring Forsamlingshus i september 2012 var der klar opbakning til kultur- og kunstprojekter i lokalområdet. Siden har en arbejdsgruppe under Baaring Banke Lokaludvalg arbejdet på at skabe en skulptursti på det offentlige areal langs Kærbyvej i Asperup. Ideen bag skulpturstien er at skabe et rekreativt, grønt rum for børn, unge og gamle i området. Et inspirerende og spændende sted at lege, gå en tur eller at opholde sig en stund. Vi ønsker med skulpturstien at skabe endnu mere liv og atmosfære i vores lokalområde og sende et signal om at her er fælles vilje til at skabe et godt liv for os, der bor her samt for besøgende og turister. I 2014 ansøgte lokaludvalget Middelfart Kommune om tilladelse til at indrette det ca. 300 m lange græsområde langs Kærbyvej til blivende og skiftende skulpturudstillinger. En aftale blev underskrevet, der giver Baaring Banke Lokaludvalg lov til at opstille skulpturer og anlægge stier på det kuperede og skrånende areal fra Kærbyvej og ned mod matriklerne på den anden side af arealet.

I februar 2015 gik et samarbejde med kunstneren Birgitte Thorlacius i gang om opstilling af 8-10 granitskulpturer lavet af hendes afdøde mand, kunstneren Frede Troelsen, der døde i sommeren 2014. En del af skulpturerne står i dag på NordArtudstillingen i Tyskland. Arbejdsgruppen er meget glade for udsigten til at kunne indvie skulpturstien med kunst af en lokal kunstner, der har levet sit liv og arbejdet kunstnerisk og kreativt i vores område. Planerne er, at skulpturstien skal udvides med skulpturer af andre kunstnere. På borgermødet den 5. november vil arbejdsgruppen fortælle mere om planerne, og der vil være mulighed for at tilmelde sig en støttegruppe, der arbejder videre med fremtidens skulpturstiprojekt på Baaring Banke.

Med venlig hilsen
Kulturgruppen

Bjarne Dinesen, Christine Beelaerts, Erik Andersen, Grete Havndrup, Grethe Marcussen, Ole Warncke og Lene Bolding

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook