Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

Udviklingsprojekter 2012 – et resumé – Lokal Kommunikation

 

Båring Banke i udvikling 2

Mange mennesker, stort engagement og viljen til, at der skulle ske noget, resulterede på sidste udviklingsmøder i 2012/2013, at en række lokale projekter blev sat i søen. Nogle blev gennemført, andre er døde eller parkerede og igen nogle lever i bedste velgående. 

 

Her følger en status for det niende af de 9 gamle projekter:

 

Om Lokal Kommunikation

Behovet for en moderne og hurtig information og kommunikation blev meget synligt, da vores skole i 2011 var lukningstruet og de mange modstandsaktiviteter skulle koordineres. Der blev løbende omdelt trykt information samt oprettet telefon- og sms-lister, men det var tungt! Det blev afsættet til at etablere en hjemmeside og kommunikationsportal, som desuden skulle være stedet, hvor alle lokale aktiviteter blev slået op og således kunne koordineres. www.BåringNyt.dk var født.

Gruppen har meddelt følgende status:

Om Lokal Kommunikation – historie & status

Tanken blev født i forbindelse med, at Middelfart Kommune truede med at lukke Båring Skole som én af fire i kommunen tilbage i 2011. Vi savnede et hurtigt kommunikationsmedie i byen for at kunne koordinere modstanden mod dette! Det blev senere en realitet, nemlig på udviklingsmødet i 2012, hvor Lokal Kommunikation blev født – motiveret til at gennemføre tre projekter:

  1. At lave en info/kommunikationsportal for og om Båring og lokalområdet
  2. At samle og præsentere alle områdets aktiviteter, så disse kunne koordineres
  3. At lave en velkomstpakke til nye tilflyttere og agere velkomstkomité

En håndfuld lokale borgere, alle tilflyttere i nyere tid, gik sammen for at løse denne opgave. Derved opstod i 2013 ”Velkomstkurven” og www.BåringNyt.dk, som siden 2. april 2014 har været i officiel drift. Sidenhen er facebookgruppen BåringNyt kommet til og nyhederne præsenteres endvidere på en storskærm i Brugsen. Initiativet er noget af det mest gennemførte af sin art i Danmark og rost af Middelfart Kommune. Således benyttes vi som ”det gode eksempel” om den aktive landsby og hvad det betyder for bosætning mv.

I august 2014 blev foreningen BåringNyt stiftet, et repræsentantskab hvori de lokale foreninger hver har ét medlem samt Lokaludvalget ét medlem for at sikre projektets kontinuitet, hvis personerne bag Lokal Kommunikation, skulle køre trætte. Endvidere er formålet med foreningen at forpligte de lokale foreninger til at dele deres nyheder og liv, således at BåringNyt kan være med til at sprede budskaberne og tiltrække nye medlemmer, ikke mindst nye tilflyttere.

Lokal Kommunikation er ikke endnu trætte, men vi savner flere kræfter og vi vil rigtigt gerne have nye folk med. Det kræver hverken teknisk kunnen eller skrivefærdigheder, blot lyst og engagement.

Projektet er still going strong og stadig under videreudvikling. Nogle af de kommende udfordringer er at skaffe sponsorer blandt lokale virksomheder samt forsøge at lave flere små artikler om lokale arrangementer. Velkomstpakken er blevet ændret til velkomstmøder, det første 24/9, som arrangeres af Lokal Kommunikation. Og der er flere idéer.

Med venlig hilsen
Lokal Kommunikation

Anette & Kurt Asbjørn, Bo Dam, Peter Thinggaard, Kaj Pedersen, Tine Greve og Helge Møller Madsen

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook