Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

Udviklingsprojekter 2012 – et resumé – Båring Vig Kystaktiviteter

Båring Banke i udvikling 2

Mange mennesker, stort engagement og viljen til, at der skulle ske noget, resulterede på sidste udviklingsmøder i 2012/2013, at en række lokale projekter blev sat i søen. Nogle blev gennemført, andre er døde eller parkerede og igen nogle lever i bedste velgående. 

Her følger en status for det femte af de 9 gamle projekter: 

Om BVK – Båring Vig Kystaktiviteter

Båring Vig Kystaktiviteter opstod ud fra et brændende ønske om, at gøre moleområdet til et aktiv for alle områdets beboere. Ønsket var og er stadig, at skabe en ramme for aktiviteter i og ved vandet ved Båring Vig.

Gruppen har oplyst følgende status:

Status på foreningen ”Båring Vig Kystaktiviteter” september 2015

Foreningen Båring Vig Kystaktiviteter blev i 2013 etableret med det formål at skabe et samlingssted, i form af et hus ved stranden, som kunne være ramme for aktiviteter på, ved og i vandet. Disse aktiviteter skulle styrke viden om naturen, sikkerheden på vandet og fællesskabet i lokalområdet. Huset skulle også kunne bruges af alle: beboere i området, mennesker med funktionsnedsættelse, institutioner, skoler og turister.

Foreningen har i samarbejde med Middelfart Kommune udarbejdet et prospekt ”Båring Vig – Nyt aktivitetshus” (kan findes på hjemmesiden www.baaringnyt.dk/baring-vig-kyst).

Bestyrelsen har søgt og fået tilsagn om betydelig støtte fra forskellige fonde, men desværre: Naturstyrelsen og dernæst Natur- og miljøklagenævnet har sagt nej til projektet.

Vort næste forsøg var i samarbejde med kommunen at søge om at blive et af de 10 forsøgsprojekter under Naturstyrelsen. Dette har vi nu også fået afslag på.

Dette er den aktuelle status.

Den 30. september afholdes der generalforsamling, hvor foreningens fremtid skal diskuteres og besluttes.

Ditte Thinggaard
Formand for Båring Vig Kystaktiviteter 

 

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook