Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

Tak fra KFUM Nr. Åby: Spejdersoveposer varmer de hjemløse

Hjemløse i denne tid holder varmen ved hjælp af soveposer indsamlet af KFUM-Spejderne.

Spejderbillede 1

 Vinterferien er over Danmark, og det er koldt at være hjemløs og bo på gaden. KFUM-spejderne har i november samlet puder, dyner, soveposer, tæpper og liggeunderlag til fordel for hjemløse. Et stort overskud fra en uddeling i Odense bliver nu delt ud af frivillige fra de hjemløses landsorganisation.

 KFUM-Spejderne samlede ca. 200 tæpper, dyner og soveposer ind og yderligere lidt puder og liggeunderlag. Der var endda enkelte brugte, men brugbare telte mellem de indsamlede effekter. De hjemløse er glade for de bidrag, der ydes. De er særligt glade for denne type hjælp, da det giver varig forbedring af deres vilkår.

 Hjemløsedag i Odense

De hjemløses landsorganisation, KFUM-Spejderne og Odense Kommune stod den 6. december sammen om et event til fordel for de hjemløse. Eventet gik ud på at hjælpe de hjemløse nemmere gennem vinterkulden.

 KFUM-Spejderne delte til hjemløse-eventen suppe ud, sponsoreret af Mou. 

Yderligere delte spejderne soveposer, tæpper og liggeunderlag ud indsamlet i de fynske spejdergrupper.
De hjemløse i Odense og omegn nød stor glæde af de dejlige varmende sager. Der blev kørt en minibus fyldt med soveposer, tæpper, puder og liggeunderlag til Gråbrødre plads i Odense. Minibussen kørte derfra med godt halvdelen tilbage.

 De overskydende tæpper, soveposer og andre varme indsamlede effekter blev efterfølgende overleveret til De Hjemløses Landsorganisation. Landsorganisationen for hjemløse deler nu de resterende tæpper m.m. ud til hjemløse i andre byer, for at værne dem mod vinterkulden.

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook