Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

Sig det med blomster ! Billedkunstens Dag på Den Nordvestfynske Skulptursti

Vær med til at fejre Billedkunstens Dag den 17. marts med et hav af farverige blomster på Den Nordvestfynske Skulptursti i Asperup Båring.

Båring Børneunivers, Lone fra Dagli’ Brugsen og Christine fra galleri ’De Mispelblom’ inviterer alle børn og unge på Båring Banke til at deltage i projektet ‘Sig det med blomster’. Projektet er en markering af Billedkunstens Dag, som i år finder sted onsdag den 17. marts.

Vi glæder os til foråret og specielt i år har vi brug for det gode humør. Vi vil derfor gerne opfordre alle børn og unge til at være med til at fylde Den Nordvestfynske Skulptursti med farverige collageblomster onsdag den 17. marts. Så folk der kommer forbi smiler, bliver glade og fulde af forventning til, hvad foråret vil bringe. Datoen har vi valgt, fordi det er Billedkunstens Dag og en god anledning til at sætte fokus på børn og unges kreativitet og møde med billedkunsten.

Idéen går kort og godt ud på at få så mange som muligt til at lave deres egne farverige collageblomster til skulpturstiens område. Brug opskriften længere nede på siden og materialer, som du selv har derhjemme, på skolen eller børnehave.

Lav en eller flere blomster og aflever dem i uge 10 (d. 8. – 12. marts) hos Lone i Dagli’ Brugsen hvor kunstnere får noget lækker i bytte! Vi laminerer alle blomster, sætter pinde på og ‘planter’ dem ud på skulpturstien, så de står klar den 17. marts, hvor vi lokalt markerer Billedkunstens Dag.

Collageblomsterne kan opleves på Den Nordvestfynske Skulptursti til og med påske – eller så længe vejr og vind tillader det. Der er gratis adgang til skulpturstien døgnet rundt, men husk at holde afstand og pas på hinanden.

Ring hvis du har brug for mere info til Christine (galleri De Mispelblom) på 21 96 94 23.

Vi håber, at rigtig mange vil deltage i projektet ????


OPSKRIFT

Det skal du bruge:

Hvad er en collage? Udtryksformen collage, som på fransk betyder, ”at lime noget på”, stammer fra begyndelsen af 1900-tallet, da Pablo Picasso og Georges Braque begynder at eksperimentere med at lime avisstumper og andet godt på lærredet. Samtidig maler de på med oliemaling på maleriet. Dermed opstår en blandform, som får betegnelsen collage.

Sådan gør du (se også videoen nedenfor):                                                                                                                   

  • Print en blomsterskabelon og tegn den over på et kraftigt stykke papir. Har du ikke adgang til en printer, så tegn en enkelt blomstform, som ligner skabelontegningen
  • Riv eller klip små stykker papir og klister dem på skabelonen
  • Når blomsten er helt udfyldt med collagestykker – på begge sider – klippes den ud
  • Aflever blomsten/blomsterne til Lone i Dagli’ Brugsen i uge 10 (d. 8-12 marts) hvor kunstnere får noget lækkert i bytte! Eller til Christine i galleriet i Lærkestræde (mb. 21969423).

INSTRUKTIONSVIDEO:

https://youtu.be/TakHthvE8og

Afleveringsfrist:
Blomsterne kan afleveres i uge 10 (d. 8. – 12. marts) til Lone i Dagli’ Brugsen på Byvejen i Båring hvor kunstnere får noget lækker i bytte! Eller til Christine på Lærkestræde 6.

Udstillingsperiode:
Fra onsdag den 17. marts til og med påske eller så længe vejr og vind tillader det. Der er gratis adgang til skulptursien døgnet rundt.

Sted:
Den Nordvestfynske Skulptursti, Kærbyvej/Byvejen, 5466 i Asperup

Idé:
Lykke Andersen, Holbergskolen, København

Inspiration og viden fundet hos: Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Augustenborg

Video:
Vidensby Sønderborg

Billedkunstens Dag arrangeres af:
Danmarks Billedkunstlærere & Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst

Samarbejdspartnere:
Dagli’ Brugsen Asperup; Flügger Farver Middelfart; Båring Børneunivers; Galleri ’De Mispelblom’ Asperup. Middelfart kommune har doneret penge til projektet fra puljen: ’Skab corona-sikkert ungeliv’

Materiale:
Skabeloner
Inspirations-katalog-Billedkunstensdag_2021

 

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook