Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

Roerslev Margaard orgel på Ravnskovgyden 1

Margaard orgelPå fredag er der mulighed for at deltage i en lille, men sjov markering af, at det historiske Roerslev Margaard orgel er kommet hjem til sine gamle sogne, Asperup og Roerslev, hvor det blev bygget år 1900 til Indslev Kirke.

Orglet blev nedtaget i 1975 og har derefter ført en vagabondtilværelse. I 1994 donerede André Palsgård orglet til Middelfart Museum og opstillede det i Hindsgavls lade. Senest har det stået på pulpituret i Sct. Andreas Kirke i København. For en måned siden blev det fragtet til maskinhuset på Nørrelund, hvor det på fredag skal anbringes på en måde, som er forsvarlig i henseende til opmagasinering for Middelfart Museum, indtil det forhåbentlig senere, skal anbringes i indgangspartiet til fremtidens Orgelloft. Man kan altså ikke spille på orglet på fredag, men man kan høre det, for i maskinhuset vil en CD med musik spillet på Indslevorglet akkompagnere de 4-5 arbejdende orgelentusiaster.

I samarbejde med Asperup-Roerslev Lokalarkiv er arrangeret en miniudstilling om orglet og om Roerslev Margaards Pianoforte- og Orgelfabrik.

Indslev-orglet har selskab af sin lillesøster, Alling-orglet. Dette orgel er en donation fra André Palsgård, som ikke kunne nænne, at de to søstre skulle leve adskilt på deres gamle dage.

Desuden rummer maskinhuset en del af Danmarks Orgelmagasiners orgeldele, som blev hjemløse på Schackenborg, da HKH Prins Joachim forlod slottet.

Alle er velkomne til at komme og se på, og der er mulighed for at stille spørgsmål til de tilstedeværende orgelfagfolk.

”Velkommen Hjem Orgel” finder sted på fredag den 16. september på Ravnskovgyden 1, 5466 Asperup mellem kl. 13 og kl. 14. Man bliver budt på en tår Indslev øl (hvad ellers) og en håndmad. Stedets beboere Jane Laut og Peter From indbyder.

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook