Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

Mit hjem i præstegårdens forpagterbolig 1923-1935

Af Anne Katrine Nielsen

Min farmor, Karen Andersen, der stammede fra Flemløsegård, blev gift i 1881 med Jørgen Andersen Nygård, søn fra Voldtofte Nygård. 1903 døde min farfar, og 1905 købte min farmor gården i Kærby og flyttede dertil med sine 6 døtre og en søn på 12, min far Johannes. Han var som eneste dreng forudbestemt til at blive landmand. Han var to gange på Dalum Landbrugsskole og en vinter på 0llerup Højskole; under 1. verdenskrig var han i sikringstjenesten i mere end to år.

Min mormor, Ane Katrine, der stammede fra Balslev, hvor hendes far var snedker, blev i 1887 gift med min morfar Jørgen Hansen Jensen, der var født i Kingstrup, hvor hans far var husmand. Omkring 1890 flyttede de til Kærby, hvor min morfar lejede sig ind i og senere af Ole P. Andersen købte huset Kærbyholmvej 4, det hus, der har løven over havedøren. Her åbnede han købmandsforretning.

Læs mere

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook