Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

Middelfart Billedskole, nu med undervisning i Baaring

”Vi oplever en stor interesse for vores kreative fællesskaber og vi har stor tilslutning til vores hold. Vi har en vision om at kunne tilbyde kunstundervisning af høj kvalitet til flest mulige i vores kommune. Desværre er der mange børn og unge ude i lokalområderne, som har svært ved at deltage i Hyllehøj, da afstanden og transporten bliver en forhindring. Det syntes vi er ærgerligt. Derfor har vi besluttet at oprette hold for både børn og unge i Baaring”, siger billedskoleleder Maja-Sofie Dahl.

Til en begyndelse bliver der sat to hold op tirsdag eftermiddag. Et billedkunsthold for børn i klassetrin 1.-5. klasse og et ungehold i klassetrin 6.-10. klasse, hvor undervisningen har fokus på gadekunst i bredt perspektiv. Underviserne på holdene bliver primært billedkunstner Christine Beelaerts og designer Amalie Bergholdt. Der håbes på gradvist at kunne udvikle og tilbyde pop-up workshops og andre kulturindslag på billedskolens lokation i Baaring. Takket være et godt samarbejde med både Båring Børneunivers og Middelfart kommune er det muligt at starte op allerede fra januar 2024.

Det er muligt at komme og hilse på Christine og Amalie på tirsdag d. 12. december fra kl. 14.15 til 16.00. Hvor de åbner dørene i ”den gamle SFO bygning” (Børneuniversets billedkunstlokaler), hvor undervisningen skal foregå. Der vil være mulighed for at arbejde med posca tuscher, siner, notan og engleværksted.

 

Beskrivelse af Christines børnehold:

På børneholdet i Baaring Asperup arbejdes med alle former for billedkunst: maleri, tegning, collage, akvarel, installation, skulptur og digitale billeder. Der vil blive arbejdet tematiseret med individuelle værker og fællesværker i forskellige materialer. Vi tager, hvis muligt, ud i naturen og lokalsamfundet hvor vi iagttager omgivelserne med billedkunstfaglige øjne. Dørene åbner kl. 14. og vi starter hver gang med at spise eftermiddagste og hygge, så du må gerne tage lidt mad eller frugt med. Tag tøj på efter vejret der gerne kan tåle en klat maling. Der er 12 gange undervisning og vi starter tirsdag den 9. januar. I skoleferierne holder vi fri. Vi afslutter sæsonen med en fælles udstilling med de andre hold fra Middelfart Billedskole.

Beskrivelse af Amalies ungehold/gadekunst

På holdet Gadekunst i Baaring arbejdes der med gadekunsten i et bredt perspektiv, vi skal blive kloge på hvad kunst i byrummet kan.

“Jeg kalder det også Glad kunst, da formålet skal være at skabe glæde, nysgerrighed, grin og måske undren? Vi skal igennem forskellige stilarter, teknikker og værksteder. Såsom idégenerering, skitsering, vægkunst, spraymaling, plakatkunst, klistermærker, tryk, perlekunst, strik og tekstil. Der er rigtig mange muligheder og det er jer der er med til at udvikle og være kreative på materialer og teknikker. Når vejret bliver varmere, skal vi også arbejde med naturen og lokalsamfundet, hvor vi iagttager omgivelserne.”

Læs mere og tilmeldinger til billedskole i Båring, skal ske igennem Middelfart billedskolens hjemmeside: https://www.middelfart-billedskole.dk/

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook