Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

Kirkekino, filmen Bastarden vises

 

Lørdag den 27. januar kl. 10.00 – 12.00 i Nr. Aaby Bio.

Filmen ‘Bastarden’ bygger på bogen ‘Kaptajnen og Ann Barbara’ af Ida Jessen og fortæller den sande historie om kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark – en kamp om naturen, kærlighed, ondskab, store ambitioner og ofre.

I 1755 er det Frederik 5’s største ønske at kolonisere og civilisere den jyske hede, derfor begiver den fattige kaptajn Ludvig Kahlen sig afsted for at opdyrke heden.

Det viser sig dog at være en større udfordring, da jorden er gold, og både ulve og lovløse hærger landet. Han får sig desuden hurtigt en fjende i den frygtindgydende godsejer Frederik de Schinkel, der forsøger at tvinge Kahlen væk.

Da Schinkels husholderske, Ann Barbara, løber væk og søger tilflugt hos Kahlen, formes der et stærk bånd mellem de to, og sammen tager de kampen op.

Filmen er den første dansksprogede film fra den danske instruktør Nikolaj Arcel siden den yderst succesfulde En kongelig affære.

I hovedrollerne ses Mads Mikkelsen og Amanda Collin, og filmen er udtaget til hovedkonkurrencen ved Filmfestivalen i Venedig.

Det er ‘de 7 sogne’ der står for arrangementet, og det er gratis at deltage.

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook