Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

Jan Jensen, billedkunstner fra det gamle mejeri udgiver ny bog

Kunst og litteratur nyt:

Jan Jensen, billedkunstneren der bor og arbejder i vores landsby i det gamle mejeri på Middelfartvej, udgiver d. 28/5 2020 bogen: “Den menneskelige tragedie – en guddommelig komedie”. Bogen kan købes i vores Dagli’ Brugsen (særligt tilbud).

Pressemeddelelse:

Jan Jensen; DEN MENNESKELIGE TRAGEDIE – EN GUDDOMMELIG KOMEDIE

Selvom Jan Jensen ikke skriver med versaler, så taler han med store bogstaver. Han er ordrig, højtråbende, morsom, rablende og bidsk ironisk i sin samfundskritik, og hans personlige bekendelser skriger uden filter smerten ud. Hans første og eneste digtsamling er et imponerende værk, både på grund af den voldsomme energi, der kommer til udtryk både i sproget, der uafladeligt yngler med nye ord og udtryk, og ved evnen til både at formidle kendte myter og skabe egne mytologiske fortællinger.

I sig selv er digtenes fortællende præg også med til at gøre samlingen forskellig fra, hvad man ellers ser. For ligesom Jan Jensen i sit hovedvirke som maler er helt sin egen, er han også unik som digter.

Digtsamlingen har to hovedafsnit. Det første, DEN MENNESKELIGE TRAGEDIE, indeholder kritiske tekster om emner som tortur, medicinalindustrien og turistindustrien. Digtene er alle båret af engagement og vrede, men også stærkt præget af Jensens sproglige opfindsomhed og veludviklede humoristiske sans, der afbalancerer vreden.

I andet hovedafsnit, DEN GUDDOMMELIGE KOMEDIE, er digterjeget løftet op i himlen. Her er han blevet naiv bonkammerat med Gud selv, og Gud omtaler ham som sin bedste samtalepartner. Sprogligt flyder teksterne i dette afsnit mere afslappet og roligt, og humoren er fast følgesvend i de filosofiske overvejelser over religionen og livets store spørgsmål.

Giver man sig i kast med samlingen, får den tålmodige læser både noget at tænke over – og en stor læseroplevelse.

Om forfatteren: Jan jensen er født i 1949, kunstmaler og forfatter, bor og arbejder på Båring Mejeri, Asperup på Fyn. Læs mere på jan-jen-sen.dk

Digtsamlingen udkommer på Forlaget Filo den 28. maj.

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook