Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

Find Asperup Roerslev Lokalarkiv på nettet

 

ArkivDKAsperup Roerslev Lokalarkiv har sammen med 550 andre små danske lokalarkiver og professionelle arkiver skabt en unik dansk kulturskat på nettet. Kulturskatten ligger på www.arkiv.dk, som gik i luften 20. februar 2015, og hjemmesiden bugner af historiske billeder og originalpapirer fra blandt andet Asperup og Roerslev sogne.

– Vi har sammen skabt Danmarkshistoriens største digitale scrapbog med billeder, breve, kort og stedbeskrivelser. Asperup Roerslev Lokalarkiv har bidraget med masser af materiale fra vores område. Med den nye hjemmeside kan man nu sidde hjemme i sofaen og på et øjeblik få overblik over for eksempel: Tvillingegården Baaring Mark, Asperup Lindegaard og Alleshave siger Grethe Marcussen, der er arkivleder på Asperup Roerslev Lokalarkiv.

Det er Sammenslutningen af Lokalarkiver, der står bag den nye hjemmeside, hvor man kan søge blandt en million billeder og lige så mange originalpapirer i form af for eksempel breve, kort og stedbeskrivelser.

– Med www.arkiv.dk har vi fået én indgang til Danmarks historie, de mange arkiver er så at sige blevet ét stort arkiv, siger Grethe Marcussen.

De mange arkiver har siden slutningen af 1980’erne arbejdet med at registrere historisk materiale elektronisk. Det er det materiale, der nu bliver offentliggjort på www.arkiv.dk. Og der er meget mere på vej.

– Vi regner med, at alene billeddatabasen hver måned vil vokse med 25.000 nye billeder. Og vi har stadig masser af materiale, som ikke er registreret elektronisk, så vi har arbejde til mange år endnu, siger Dorthe Søborg Skriver, direktør for Arkibas, der er ejet af Sammenslutningen af Lokalarkiver og ansvarlig for www.arkiv.dk.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerede i 2013 1,8 millioner kroner til www.arkiv.dk. Beløbet har dækket to tredjedele af udgifterne til udviklingen.

Læs mere om Asperup Roerslev Lokalarkiv på www.ar-arkiv.dk

Læs mere om Sammenslutningen af Lokalarkiver på www.danskearkiver.dk

Yderligere information
Grethe Marcussen, arkivleder
Asperup Roerslev Lokalarkiv
Åbent: tirsdag 14-16, torsdag 16-18.
mail: asperup-roerslev@ar-arkiv.dk
Hjemmeside: www.ar-arkiv.dk
tlf. +4520471773
Dorthe Søborg Skriver, direktør, Arkibas, dss@arkibas.dk, mob. 3072 1380

 

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook