Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

Fremtidsforsker: Flere familier vil vælge småbyer

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
08/03/2016
19:00 - 21:00

Lokation
Ejby Hallen

Kategorier


Bekymring for at kommunale nedskæringer skaber en negativ spiral, får home i Ejby og Assens til at invitere til debatmøde om bosætning med fremtidsforsker Jesper Bo Jensen
I Ejby Hallen, Halvej 5, 5592 Ejby, Tirsdag den 8 marts kl. 19 – 21.

Børnefamilierne vil i stigende grad flytte fra storbyernes larm og støj til de små samfund uden for byerne. Sådan lyder det fra fremtidsforsker og direktør i Fremforsk, Center for Fremtidsforskning Jesper Bo Jensen, ph.D.

Jesper Bo Jensen”Børnefamilierne flytter ud, fordi det er for dyrt at blive i byen, og fordi de ikke kan få de faciliteter, som de gerne vil have, siger fremtidsforskeren, der har undersøgt danskernes flyttemønstrene til bunds – blandt andet gennem rigtig mange dybdeinterviews over de seneste fem år.

Det kan man høre meget mere om, når Jesper Bo Jensen holder et længere indlæg med afsæt i situationen på Vestfyn på et debatmøde den 8. marts i Ejby Hallen arrangeret af ejendomsmægler Arne Blomstrøm, indehaver af home Assens og home Ejby.

Jesper Bo Jensen mener, at diskussionen af Danmarks udvikling alt for ofte kommer til at handle om befolkningens bevægelser hen mod de store byer og en mulig affolkning af landområder og de mindre byer i Danmark. Samme sang lyder omkring erhverv og innovation.

”Men dette er en meget forsimplet analyse, der samtidig stort set accepteres af mange medier og politikere uden yderligere kommentarer end en beklagelse og konstatering af, at det nu engang er tingenes tilstand,” siger Jesper Bo Jensen. 
”Men det er det ikke nødvendigvis. Tidsånden kan let blive den lille landsby,” siger han.

Ejendomsmægler og indehaver af de to home-butikker Arne Blomstrøm, der er initiativtager til debatmødet, er enig med fremtidsforskeren.

”Det er ikke så sort/hvidt, som det oftest fremstilles. Vi møder flere yngre boligkøbere, som har truffet et bevidst valg om at flytte fra storbyen – for eksempel for at få mere luft i økonomien, frisk luft, plads til et par dyr og for at blive en del af et stærkt lokalt fællesskab, hvor man kommer hinanden ved,” siger han.

Arne Blomstrøms bekymring er, at de besparelser og nedskæringer, som de lokale politikere for tiden gennemfører i de små byer uden for hovedbyerne Middelfart og Assens, sammen med de svære betingelser for at få finansieret boligkøb på landet er med til at skabe en negativ spiral.

”Når man fjerner alle kommunale tilbud og servicefunktioner, så er det klart, at ingen ønsker at bo der. Det er vigtigt, at vores politikere har det med i overvejelserne, når de planlægger, hvor fx daginstitutioner og skoler skal placeres i fremtiden,” siger Arne Blomstrøm, som håber nogle af politikerne vil møde op den 8. og være med i debatten.

”Ellers bliver den negative udvikling selvforstærkende,” slår Arne Blomstrøm fast.

 Yderligere oplysninger
Arne Blomstrøm

Tilmelding til foredrag med Jesper Bo Jensen kan ske på nedenstående link.

https://tilmeld.home.dk/30/

 

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook