Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

9 ideer der nu skal bygges ovenpå

Båring Banke i udvikling 2Den 5. november er der bymøde i Båring Forsamlingshus kl. 19.
Deltager du, har du direkte indflydelse på det lokalesamfund, som du selv er en del af.

Vi stiller os på ryggen af de 9 ideer der har været arbejdet med siden 2012 og giver udviklingen et skridt mere. På Båring Nyt, på Arkivet og på facebooksiden ”vi udvikler Baaring Banke”, finder du i den kommende tid beskrivelser af de 8 ideer.

 Nogle af ideerne blev til noget,

andre gik i sig selv og andre igen skabte livlig debat. Fælles for dem var, at de blev båret af engagerede mennesker, som drev deres ideer og deres grupper selv.

Kender du ikke ideerne, er du lige flyttet hertil eller har du bare helt glemt, hvad de 9 grupper gik i gang med dengang, så kan du over det næste stykke tid læse om alle ideerne.

På bymødet den 5. november kl. 19.00 i Båring Forsamlingshus, er det igen tid til at se længere frem og sammen med både naboen og de andre i vores område, at tage de næste skridt.   


Udviklingsprojekter 2012 – et resumé

Mange mennesker, stort engagement og viljen til, at der skulle ske noget, resulterede på sidste udviklingsmøder i 2012/2013, at en række lokale projekter blev sat i søen. Nogle blev gennemført, andre er døde eller parkerede og igen nogle lever i bedste velgående. 

Her følger en status for det første af de 9 gamle projekter:

Om Handelsmuligheder

Vi er et lokalområde med en række gårdbutikker, brugskunst, blomster og boligtilbehør samt naturligvis Dagli’ Brugsen, som udover dagligvarebutik er vigtig lim for området, står bag mange aktiviteter og et aktiv i at tiltrække nye borgere. Overlevelse i et landsbymiljø er på ingen måde en selvfølge, derfor blev gruppen ”Handelsuligheder” til, som katalysator for at øge fokus herpå.

Gruppen har meddelt følgende status:

Handelsmuligheder i Asperup Roerslev Sogne
Der findes flere mindre forretninger i de to sogne, bl.a. gårdbutikker, brugskunst- og tøjbutikker mv. En del af disse forretninger har ikke kun lokalområdet som kundegrundlag, men har enten forretninger i andre byer, salg over internettet eller andre forretningskoncepter.
Forretningerne er dog langt fra uvæsentlige for lokalområdet da de er med til at give liv og vækst og dermed også et mere farverigt og varieret udbud af handelsmuligheder.
Den butik som dog har størst betydning for lokalområdet er Dagli’Brugsen Asperup, der er den eneste reelle dagligvarebutik i de to sogne. Her er, i forhold til butikkens størrelse, et stort antal lokale borgere ansat, hvilket øger butikkens positive betydning for lokalsamfundet.
Dagli’Brugsen vil gerne være et af de primære aktiver i lokalsamfundet og ser sig selv som en del af byens helhed, sammen med bl.a. børneuniverset.
Dagli’Brugsen har et ønske om, at der bliver koblet en af de planlagte Coop-bankafdelinger til butikken. Ved at tage et socialt ansvar, fx ved ansættelse af personer med særlige behov og lokale unge, vil Dagli’Brugsen manifestere sig som en aktiv del af lokalsamfundet ved bl.a. at holde forskellige arrangementer for de lokale eks. Halloween, Sank Hans i samarbejde med efterskolen, open by night, julesokker til byens børn mv.

Der skal satses mere på lokale varer ved at lave særskilt afdeling.

I samarbejde med andre aktører i lokalsamfundet bl.a. Lokal Kommunikation, skal der opsættes informationsskærm i vindfanget, så information om lokale aktiviteter altid let kan findes i Dagli’Brugsen.

Hvad er så sket

 Udover forskellige arrangementer som alle indtil nu er lavet med stor succes og opbakning, mange lokale ungarbejdere ansat, så er der i Dagli’Brugsen blevet opsat en informationsskærm tæt ved kassen, hvor diverse nyt fra lokalområdet annonceres og formidles ud.

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook