Spring til indhold

Båring Banke

"Højt til himlen, kort til alt andet"

150m Kæmpevindmøller som vores naboer

Vindmølle reference billed (1)Så sprang bomben. 3 x 150m kæmpevindmøller under 700m til de nærmeste huse i Indslev Taarup, Indslev og Kærbyholm, og også meget tæt på Baaring. Det er hvad et 3 mand stort energiudvalg har arbejdet hårdt for.

Til generalforsamling i Indslev Taarup lokaludvalg, fredag d 18 marts 2016, fortalte formand Hans Bertel Jespersen, at man har arbejdet hårdt sammen med lodsejere og energi fyn, for at lave materiale til Middelfart kommune med en anbefaling til at opfører 150m høje vindmøller i vindmølleområde Kærbyholm. Pylonerne fra vandoverflade til top på den nye lillebæltsbro er 120m høje og de nuværende møller er 68m høje, bare for at sætte størrelsen i perspektiv.

Energiudvalget med formand Hans Bertel Jespersen i spidsen har arbejdet meget stille med projektet, så stille at mindst et bestyrelsesmedlem og en suppleant fra Indslev Lokaludvalg intet har hørt om projektet det seneste år.

Kort over vindmølleplacering

 

Placering af vindmøller (klik på kortet for at få det større).

 

Energiudvalget består af kun 3 personer: Formanden selv, en jordbesidder, hvorpå den ene mølle skal stå, hvilket er flere millioner værd, og hans gode nabo. Jeg skal lige nævne her, at jeg intet har imod at folk tjener penge, bare ikke hvis det skal gå ud over en masse andre.

Sidst jeg hørte til projektet er ca. 2 år siden, og dengang var der stor modvilje blandt mange af de fremmødte (især os der bor tæt på) i forsamlingshuset, og jeg var personligt rundt og banke på døre hos vores naboer i Indslev Taarup og omegn, og over 80% var mildest sagt ikke begejstret for ideen.

Men alt modstand lader til at prelle af på det 3 mand store Energiudvalg, og det lader til, at man er klar til at genere alle i området, som bor tæt på møllerne.

Konsekvensen for vores område ifølge flere ejendomsmæglere vil være at vores ejendomme bliver meget svære at sælge og de taber mindst 20-30% i værdi. Så lidt simpel hovedregning er ca. 250.000kr pr million, og de er skattefrie. Det kan anparter i møllen umuligt give os tilbage. Rigtigt langt fra.

Endnu være er den lavfrekvente støj, støj der vil kunne høres i mange huse, især om aftenen og natten når meget andet daglig støj er faldet til ro. Den støj giver mange mennesker søvnproblemer med efterfølgende sygdom. Støjen er sammenlignet med en lastbil i tomgang udenfor vinduet. Den kører bare aldrig sin vej, men brummer løs uafbrudt de næste ca. 20 år eller hvor længe?

Jeg har selv besøgt folk på Tåsinge, som ikke troede at det var et problem med store vindmøller (130m) som naboer, men de har bitterligt fortrudt. De fortalte med stor ærgrelse at de ikke havde været aktive imod møllerne og nu var det for sent. De stod nu med de før omtalte økonomi og støj problemer, og ikke mindst et monster lige ude på marken, der ikke lige pyntede i landskabet. Derudover er der også skyggekast fra roterender vinger, blink fra møllerne osv. Gener fra kæmpemøller er observeret flere km væk.

Jeg er nyvalgt som næstformand i Indslev lokaludvalg, og mit mandat vil blive brugt på at bekæmpe den katastrofe, som jeg er helt overbevidst om at 3 Kæmpemøller i nabolaget vil være for vores samfund. Og jeg er heldigvis ikke alene i et splittet lokaludvalg.

Vi har også god hjælp fra hele gruppen i Barløse, der var igennem hele forløbet for nogle år siden. De har lovet at træde til med alt den erfaring de har fra deres bitre kamp, som endte med nedlæggelse af området.

Vi er en gruppe som er blevet organiseret i ”I landsforeningen naboer til Kæmpemøller ” se www.stilhed.eu Gruppen hedder Kærbyholm og er nr 257 og jeg er talsmand. Her kan man se mange detaljer og fakta om vindmøller og følge andres kamp imod de store kræfter (penge) mange er oppe imod. Man kan se ”Kærbyholmgruppen” snarest på hjemmesiden.

Der er vi heldigvis ikke endnu. Som det er nu har Middelfart kommune sat en max højde på møller på 85m, hvilket de nuværende er under. Så kommunen virker heldigvis ikke begejstrede for kæmpe vindmøller på land, men ifølge udtalelser i pressen vil de muligvis overveje det igen, hvis vi alle i lokalområdet beder om katastrofen. Og det er det jeg vil kæmpe for at de ikke bliver forvildet til at tro vi har interesse i, forvildet af vores 3 mand store energiudvalg, eller et splittet lokaludvalg.

Kæmpe vindmøller hører hjemme på havet, hvor de ikke genere andre

Ring endelig for info og tilkendegivelse for støtte på min tlf 25483808

Mail olearbjerg@gmail.com

Vi kommer forbi og banker på din dør snarest for at bede om din støtte.

Mvh Ole Arbjerg Kristensen Æblegyden 25 Indslev Taarup 5592 Ejby ny næstformand i Indslev lokaludvalg tilhænger af grøn energi der ikke genere andre

PS. Kære naboer i Baaring. Vi har lavet et underskrifts materiale, og mangler nogen til at samle underskrifter i Baaring, så kontakt mig endeligt. Mvh Ole

Del på Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Facebook